De Dirigent

Paul v.d. Reijden

Paul v.d. Reijden

Paul v.d. Reijden en Maya Fridman

Paul v.d. Reijden en Maya Fridman

Paul v.d. Reijden

Paul v.d. Reijden

Paul van der Reijden, de dirigent van de HOV sinds 2002 behaalde zijn diploma docerend musicus viool in 1984 en orgel in 1985 aan het conservatorium in Utrecht. In 1995 volgde het diploma orkestdirectie aan het conservatorium in Tilburg.


Naast de HOV dirgeert hij het Orkest van de Bloembollenstreek in Lisse, het blazersensemble 'Divertimento' in Leiden, is hij pianist bij het Millenium Mannenkoor en (alt)violist in verschillende kamermuziekensembles.
Hij is een veelzijdig musicus die optreedt als violist, organist, pianist, componist en docent. Als viooldocent heeft hij een bloeiende lespraktijk aan de muziekscholen van Woerden en Bunnik.
Paul v.d. Reijden tijdens studiedag 2008Bij de HOV heeft Paul zich sterk gemaakt om de klank van het orkest en met name van de strijkers te verbeteren en is hij, door de wijze waarop hij dit doet, mede verantwoordelijk voor de goede sfeer in het orkest. Hij schroomt ook niet af en toe de viool erbij te pakken om te demonstreren hoe de strijkers iets moeten doen.


In 2010 volgde Paul de 'London Conducting Workshop'- masterclass bij de Royal Academy of Mucic, waarna hij werd uitgenodigd om dit in 2011 weer te doen.